Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Stratford Regional Station

Shortlisted schemes Building

The dramatic glazed shell covering the new station which is the Stratford terminus of the Jubilee Line Extension gives a lift to its east London surroundings.

At some £25M it didn't come cheap, but those who commissioned the project regard that as 'chicken feed' in relation to the value of the station as a catalyst for urban renewal.

Fortunately for the thousands who pass every day through the station's interchange with the Great Eastern, Central Line and Docklands Light Railway, a generous amount was allowed in the budget for a subway interconnection. Instead of suffering the traditional minimum-headroom, penny-pinching engineering, passengers at Stratford enjoy the use of a brightly lit, wide and lofty footway passing under the high level lines. Some £5M was very well spent on inserting this new passageway tight beneath several live railway lines.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.