Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

SHORT WAIT

Improved bus and train interchange facilities at Abbey Wood rail station in Bexley, Kent, came a step closer to completion last weekend after two giant, 40m long bus shelter canopies were slid into position.

Final positioning of the curved structures, which sit on a flyover above the railway line, required a 24 hour track possession.

Working with Bob Treadwell Architectural & Structural Design, consultant Aspen Associates used an innovative system of pivoting struts and slides to support the steel structures. Contractor Beach slid them 600mm into position, bolted them down and completed final glazing in safety.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.