Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

RAISING THE ROOF

Work has started on the Buro Happold-designed roof of the British Museum's Great Court. Circling the famous Reading Room, the roof will create the largest covered square in Europe. Construction of the roof is complicated by the fact that the Reading Room was built off centre within the two acre courtyard. The construction process begins with 152 ladder roof sections being lifted by crane over the museum onto a 20m high platform covering the entire courtyard. The ladders are then joined to form a triangular-patterned lattice structure which is attached to the supporting steelwork.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.