Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

NEWS

NEWS

EXPRESSION OF INTENT: Three undulating steel waves - the structural frame of a new museum - have taken shape on a hillside just outside Berne, Switzerland. Local contractor Zwahlen Mayr has topped out the $5M steelwork for what is to be a centre celebrating the work of painter Paul Klee. It has been designed by engineer Arup and Italian architect Renzo Piano. Each of the three vaults comprises a series of inclined arches. These are fabricated from 1.5m deep box section beams which are designed to take bending as well as compression forces.

The museum 'grows' out of the hill, with arches rising from the ground at the back of the building to reach a height of 65m at the front.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.