Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Neptune Court, National Maritime Museum

Shortlisted schemes Building

Conversion of Neptune Court from a cluttered back yardinto a vast glass-roofed display space has transformed the heart of the National Maritime Museum.

The concept of springing the 52m by 44m arched grid shell from the tops of the Grade I listed facades of the 19th century courtyard was thekey to achieving the transformation.

But now the project is complete, the intricate reinforcing structures, underpinning and complex heating and ventilation services that made it all possible are totally hidden from view.

Although the double glazed, solar shaded roof is the most visible part of the remodelling, its basic cost was a mere 10% of the total spent.

The bulk of the work hasbeen painstaking reconstruction to re-use the best features of the old buildings such as the staircases, while upgrading the complex to the latest museum standards.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs