Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

LESS IS MORE

NEWS

LESS IS MORE: A dramatically revised design for the £40M Greater London Authority headquarters was submitted by developer CIT Group for detailed planning approval last week. Compared to the original competition- winning scheme by architect Foster & Partners and structural engineer Ove Arup, the new GLA building is shorter, deeper, and has a smaller glazed 'prism' enclosing its

assembly chamber. The 10-storey structure will be supported by a central monolithic reinforced concrete column housing lifts and services. Floors will be cantilevered. Additional structural support for the river facade of the building will come from a lattice of steel columns.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.