Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Aecom wins Singapore station design

Singapore HSR

Aecom, in collaboration with architect Farrells is to design the Singapore terminus for the Kuala Lumpur-Singapore high speed rail after winning the contract with the Land Transport Authority.

The railway platforms are below ground, but the design will use skylights in the above-ground roof to bring natural light into the station.

“The High-Speed Rail terminus is touted as a game-changer for Jurong Lake District, envisaged as Singapore’s second Central Business District and a ‘District of the Future’ – the new station will drive international exchange and growth there,” said Farrells director Stefan Krummeck.

“The majority of the station structure is hidden below ground, so we felt it crucial to mark the station’s presence as a focal point and catalyst for the success of the district with a sculpted and elegant station hall.”

The 350km Kuala Lumpur-Singapore high speed rail line will cut journey times between Singapore to the Malaysian capital to 90 minutes.

The leaders of the two countries signed a bilateral agreement for the project’s development on 13 December 2016. The railway is expected to open by the end of 2026.

Tags

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.