Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Jestico + Whiles Studios and Apartments

Architects Jestico + Whiles had for several years coveted a building facing on to a park at the end of Cobourg Street. Originally it housed stables for Euston Station freight carriers. After various other incarnations it seemed to get forgotten in Railtrack's property inventory.

Persistence paid off. The architects were eventually able to buy the redundant structure from Railtrack and set about converting it for their own use as an office and, by securing agreement for a modest raising of the roof, added seven apartments on top.

Maximum exposure and a minimum of necessary modifications to the original iron and brick Victorian structure has resulted in a delightful open plan office. The insulating properties of the thick walls and floors combined with a warm air heating system have resulted in a very comfortable and economical office. And the relatively small windows combined with carefully thought out lighting have proved to be much more appropriate for the computerised office of the late 1990s than many purpose-built developments of recent decades.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.