Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

GREEN CREDENTIALS

News

Residents of the Yorkshire village of Fryston are this summer enjoying a new village green, built with the help of TV money as part of the Castleford regeneration project. Channel 4 is part funding the regeneration of the former mining heartland for a new TV series (NCE 3 February). The design for the new village green was loosely based around the mining activities of the past and involves the restoration of 170ha of derelict land previously occupied by the Fryston and Wheldale collieries and sand works. BDP Civil Engineering led the design team with detailed design by US landscape architect Martha Schwartz.

The stone sculpture is known as the Cairn and the project also involved the creation of a children's play area and the reconstruction of nearby North Street to a standard suitable for council adoption. Project manager is Mace.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.