Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

BCI Awards/ Regeneration Award - High Commendation

High Commendation/ Rooftop Nursery, London E5

Commissioning authority: The Learning Trust
Principal designer: WHAT Architecture
Principal contractor: Sandwood Construction

The Rooftop Nursery in Hackney, east London, is part of a publicly funded initiative which provides affordable childcare that helps mothers return to work.

The £330,000 scheme maximises its small plot by using the open roof as a classroom, which provides additional security benefits, and brings together good design with low-cost materials. The new facility has not only provided a much-needed service for the local community, but it is also hoped it will act as a stimulant for regeneration.

The scheme has delivered a high-quality building that is not only a fantastic space for the nursery’s children and
staff, but has also brought huge benefit to an underprivileged area.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.

Related Jobs