Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

BCI Awards 2009: Small is beautiful

The British Construction Industry Awards recognise outstanding achievement in civil engineering and construction. We begin our build up to the gala awards dinner on 14 October by looking at schemes shortlisted for the small civil engineering award.

BCI Awards logo

This year 41 schemes from the UK and abroad were shortlisted by the judging panel from over 180 entries. This week we begin our build up to the gala awards dinner on 14 October by looking at schemes shortlisted for the small civil engineering award.

Level Centre

Rowsley, Derbyshire

Level Centre

Level Centre

New base for an organisation that develops art projects for people with learning disabilities, constructed on a brownfield site to a tight budget.

  • Client: First Movement Trust
  • Architect: Clash Associates
  • Engineer: Price & Myers
  • Contractor: Wildgoose

 

Creative Exchange

St Neots, Cambridgeshire

Creative Exchange

Creative Exchange

Shared workspaces for creative workers and innovators, designed to accommodate around 14 companies.

  • Client: Huntingdon District Council
  • Architect: 5th Studio
  • Structural engineer: Scott Wilson
  • Contractor: SDC Special Projects

 

Whitehead Building,

Goldsmiths, London

Whitehead Building

Whitehead Building

Refurbishment of a 1960s building to integrate a four storey, timber-clad teaching block, an administration link block and a brick-clad 300-seat lecture theatre.

  • Client: Goldsmiths
  • Principal Architect: A-EM Studio
  • Structural engineer: Akera Engineers Contractor: Como Group

 

The Deck

National Theatre, London

The Deck

The Deck

A new 200m2 building on an unused part the National Theatre’s roof, built from tubular mild steel and clad in polycarbonate panels with a tensile pvc membrane roof.

  • Client: National Theatre
  • Architect: A-EN Studio
  • Structural Engineer: Delstar Engineering/Flint & Neill
  • Contractor: National Theatre

 

Dunraven School Sports Hall

London

Dunraven School Sports Hall

Dunraven School Sports Hall

A building envelope made from recycled sea containers houses a full height, four court sports hall.

  • Client: Lambeth Council
  • Architect: SCABAL
  • Engineer: Furness Partnership
  • Contractor: Urban Space Holdings

 

Fieldbarn

Appletreewick, North Yorkshire

Fieldbarn

Fieldbarn

Field barns in the Yorkshire Dales National Park are being reused as sustainable holiday accommodation.

  • Client: Feilden Clegg Bradley Studios
  • Designer: Feilden Clegg Bradley
  • Studios Contractor: Linford Group

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.