Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to a newer version or another browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of this website, please enable cookies in your browser

We'll assume we have your consent to use cookies, for example so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

Balfour Beatty wins Waverley renovation job

Network Rail has awarded Balfour Beatty the £50M contract to renovate Edinburgh’s Waverley Station, part of a wider £130M revamp.

Balfour Beatty will manage the station upgrade, including renovating the huge 34,000m² roof with 28,000 new glass panels, renovating steels and columns and installing drainage.

Clear, strengthened glass replaces cloudy wired glass in the existing roof. The station’s Victorian ironwork features will be repaired and repainted while non-essential station furniture, buildings and redundant high level walkways will be removed.

The Calton and Market Street footbridges and external walls will be renovated and a new concourse and platform surface installed.

A scaffolding crash deck will be erected at the east end of the station to support work on the roof in the spring.

Have your say

You must sign in to make a comment

Please remember that the submission of any material is governed by our Terms and Conditions and by submitting material you confirm your agreement to these Terms and Conditions. Please note comments made online may also be published in the print edition of New Civil Engineer. Links may be included in your comments but HTML is not permitted.